Om kampanjen

Alla behöver ett eget hem. Trots det bor över 213 000 unga vuxna ofrivilligt kvar hemma hos sina föräldrar. De väntar på att få börja sina vuxenliv på allvar, men i bostadsbristens Sverige har möjligheterna minskat drastiskt.

Därför har Hyresgästföreningen och Universal Music genomfört kampanjen In My Backyard. Med musikens kraft har vi skapat engagemang bland unga vuxna inom bostadsfrågor, och kraftsamlat bakom kravet att bygga 30 000 nya hyresrätter till en rimlig kostnad – varje år.

Vår namninsamling kommer att överlämnas till ansvariga politiker. Tack till dig som har skrivit under och varit med att göra en insats för att lösa bostadskrisen.

Extra stort tack till alla som har delat med sig av sina egna erfarenheter, och på så sätt satt ord och ansikte på konsekvenserna av bostadskrisen. Tillsammans kan vi bygga ett Sverige där alla får plats att leva.

Är du sugen på att göra mera för att lösa bostadskrisen? Så gå med i Hyresgästföreningen! Varmt välkommen som medlem!

Vi behandlar dina uppgifter enligt personuppgiftslagen. Genom att fylla i ditt namn tillåter du att vi publicerar det på den här sajten och att du kan bli kontaktad i samband med In My Backyard.

Att ha ett hem är en grundförutsättning för att kunna starta ett vuxenliv. Men i bostadskrisens Sverige är bostäderna inte tillgängliga för alla. Trots att Sverige bygger som aldrig förr bor rekordmånga unga vuxna kvar hos sina föräldrar, och en överväldigande majoritet – över 213 000 – uppger att de gör det mot sin vilja. Skälet är enkelt: vi bygger för få och för dyra hyresrätter.

Att ha ett eget hem är en grundförutsättning för att kunna starta ett vuxenliv.

Teaser: In My Backyard 2018

Till följd av detta hamnar unga, som är redo att börja sina vuxenliv, ofta i en besvärlig situation som tenderar till arbetslöshet och ett slags uppskjutande av nästa steg i livet. Därför har Hyresgästföreningen och Universal Music Group tagit initiativet till kampanjen In My Backyard med syftet att lyfta debatten om bostadssituationen i Sverige. Tillgången till en egen plats att skratta, älska, gråta, minnas och längta på är en grundförutsättning för att kunna vara människa. Vi vill – tillsammans med dig – göra det självklart för vem som helst att ha ett eget hem.

Med In My Backyard vill vi lyfta debatten om bostadssituationen i Sverige.

Även kulturlivet och kreativiteten skadas hårt utan platser för människor att få leva, kläcka idéer och bearbeta intryck på. Tillsammans med välkända svenska artister har vi arrangerat spelningar på platser runt om i landet där vi ser potential att bygga billiga hyresrätter. Genom att visa dessa platser, och tillsammans lämna över en namninsamling där vi kräver 30 000 nya hyresrätter varje år till rimlig kostnad, vill vi visa Sveriges makthavare att både viljan och möjligheten finns – det enda som saknas är besluten.

Ta gärna del av vårt material, läs andras berättelser, dela med dig av dina egna erfarenheter och, viktigast av allt, skriv under kampanjen för att bygga ett Sverige där alla får plats att leva.

 

Rapporter

Unga vuxnas boende (2017)

Alla får plats i stadens goda lägen (2016), framtagen av Spacescape